top of page

Vooruitziende blik?

Wat je vandaag bent heb je aan gisteren te danken. Wat je morgen zult zijn hangt af van je bereidheid doelbewust in de toekomst te kijken. De woorden van mijn moeder waar ik dikwijls bij stil sta.


Ik ben in de omstandigheid dat mijn inkomen niet op plaats nummer 1 staat maar wel de wil om doelbewust in de toekomst te kijken. Nee ik maak mij ook zorgen over inkomen, werk etc maar deze beelden zijn inmiddels verdrongen door wat ik allemaal kan doen maar ook wat ik kan geven. Sparren met ondernemers maar ook als maatje voor gedetineerden alsmede het inzetten voor de maatschappij geeft veel meer voldoening dan welke financiële omzetprikkel dan ook.


Toen ik mijn bedrijf verkocht werd ik voor gek verklaard, achteraf gezien werd dit ingegeven door het financiële aspect. Je hebt een mooi bedrijf, mooie resultaten dus waarom zou je werd mij gevraagd.


Met de kennis van nu zou ik het weer doen. De verantwoordelijkheid met name voor de medewerkers waar je samen mooie dingen mee kunt doen is een vanzelfsprekendheid voor de buitenwereld maar de druk die iedere dag op het bordje van de ondernemer ligt is groot. En nee ik klaag niet want ook dat is waarom je ondernemer wordt, juist omdat jouw mensen je kapitaal zijn en je hier zuinig op mag zijn.


De wereld veranderd snel, wees je hier bewust van, grijp de kansen en de toekomst kun je met vertrouwen tegemoet zien.


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page